Vandring i Jylland

Landskapet i Jylland har så mye å tilby. Naturen er karakterisert ved unike kontraster. Oppdag stranden og havet, samt store skoger og lyngheier til fots.

Vi har allerede funnet noen ruter til deg.

Få inspirasjon til forskjellige turveier her

Handelsruten

Nordjylland
Oppdag den autentiske handelsruten gjennom Jylland. Gå på den gamle Heerweg, en 500 km lang rute gjennom variert natur. Heerweg forbinder tyske 'Ochsenweg' med 'Skt. Olavsleden' i Sverige og Norge. Opplev dansk historie og passér viktige historiske punkter.

Naturpark Vesterhavet

Vestjylland
I Vesterhavet naturpark kan du være din egen guide. Oppdag naturen og naturparkens kulturelle historie med den gratis appen 'Stories of the Danish North Sea Nature Park' på smarttelefonen eller nettbrettet ditt. En tur i skogen kan være en tur i en flyktningleir fra 1946.

Grenensporet

Skagen
Grenensporet i Skagen en ideell rute for personer med fysiske handikap og familier med barnevogner. Eller ta Sæbygård Skov-ruten, en idyllisk rute gjennom en bøkeskog med slyngende elver, 85 meter over havet.

Vadehavets Nasjonalpark

Rømø
Gå langs Nord-Europas vestkyst i Vadehavet nasjonalpark. Ved lavvann kan du gå på store deler av vaden, men sørg for at være så nært kysten som mulig når tidevannet snur. En essensiell utflukt for de som liker å se på fugler, ville dyr og vade på vade. Noen deler av området står til og med på UNESCOs Verdensarvsliste.

Margueritruten

Gå via Margueritruten på øyene Lolland, Falster, Møn og Sjælland og oppdag hvorfor disse øyene er så unike. Øyene er lette å ta seg til, fordi de er forbundet til hverandre med broforbindelser. Oppdag for eksempel imponerende kalkklipper ved Møns Klint eller etterlatenskaper fra vikingtiden på Sjælland. Nyt ikke mindre enn en 3700 km spektakulær kystlinje!